img_0 img_24 img_2021 img_2022 img_2000 img_2006 img_2045
Ga naar Floover home.

INSTALLATIE

bereken uw prijs stalen aanvragen

Installatie van Floover

 
Benodigde gereedschappen
 
Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Naast het standaard gereedschap om laminaatvloeren te plaatsen (hamer, zaag, potlood, meetlint) heeft u ook de volgende accessoires nodig.
 
    -         Installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes en een geschikt aanslagblok.)
    -         Ondervloer
    -         Onderhoudsproducten (Floover PVC Reiniger)
 
U moet de panelen natuurlijk ook verzagen. Voor een nette zaagsnede moet u de decorzijde naar onder houden bij een decoupeerzaag, reciprozaag of handcircelzaag en naar boven bij een handzaag of afkortzaag.

 

De Floover vloerdelen zijn voorzien van het Uniclic kliksysteem. Uniclic is een revolutionair systeem voor het plaatsen van kunstofvloeren zonder het gebruik van lijm. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt of getikt worden dankzij de ingenieuze vorm van de tand en de groef. Uniclic is uniek omdat u de planken op twee verschillende manieren kunt plaatsen.
 
 

 

 

Methode A
 
Plaats het te monteren paneel onder een hoek van 20 tot 35˚ tegen het reeds geplaatste paneel. Beweeg het te monteren paneel lichtjes op en neer en oefen tegelijkertijd een voorwaartse druk uit. De panelen zullen vanzelf in elkaar klikken. Zowel tand in groef, als groef in tand zijn mogelijk. Tand in groef is de meest voorkomende en eenvoudigste manier.
Zie tekening 1A-1B-1C

 

 

 

 

Methode B
Met Uniclic® kunt u ook de panelen in elkaar tikken zonder ze op te tillen. Voor deze methode moet u een aanslagblok voor laminaatvloeren gebruiken. De planken mogen niet worden samengevoegd met één tik. Om te vermijden dat de panelen beschadigd raken, moet u ze geleidelijk samentikken.
Zie tekening 2A-2B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Floover